UBS: «Ψαλίδι» στις θέσεις εργασίας της Credit Suisse

Σε σημαντικές περικοπές θέσεων εργασίας ετοιμάζεται να προχωρήσει η UBS στην Credit Suisse, μετά την εξαγορά της πρώην ανταγωνιστικής τράπεζας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πιο συγκεκριμένα, η UBS ετοιμάζεται να καταργήσει 35.000 θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε δύο πηγές του ενημερωμένες σχετικά, η διεύθυνση της UBS έχει σκοπό να μειώσει το συνολικό προσωπικό του νέου ομίλου κατά περίπου 30%.

Παράλληλα, το πρακτορείο σημείωσε πως οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν πως πρέπει να αναμένουν τρία κύματα καταργήσεων θέσεων εργασίας φέτος, με το πρώτο να προβλέπεται στα τέλη Ιουλίου και τα άλλα δύο τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο.

Οι υπάλληλοι της επενδυτικής τράπεζας Credit Suisse στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και σε υποκαταστήματά της στην Ασία αναμένεται πως θα είναι αυτοί που θα πληγούν περισσότερο.

Οι θέσεις εργασίας επρόκειτο να είναι «η πιο δύσκολη πτυχή» της συγχώνευσης, είχε τονίσει πρόσφατα ο διευθύνων σύμβουλος της UBS, ο Σέρτζο Ερμότι, κατά τη διάρκεια του Swiss Economic Forum.

Κατά την άποψή του οι καταργήσεις θέσεων εργασίας ήταν αναπόφευκτες καθώς ορισμένες από τις δραστηριότητες των δύο τραπεζών αλληλοεπικαλύπτονται.