Έρχεται και τρίτο Fuel Pass - Τι θα γίνει με το πετρέλαιο κίνησης

Τρίτο Fuel Pass φέρεται να βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης σύμφωνα με όσα άφησαν να εννοηθούν σε αντίστοιχες δηλώσεις τους, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Το κυβερνητικό επιτελείο διευκρινίζει ότι η πορεία των εσόδων και τα περιθώρια του προϋπολογισμού θα κρίνουν τις νέες επιδοτήσεις, αλλά, όπως λένε κυβερνητικοί κύκλοι, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά καθώς καταγράφεται αυξημένη ροή εσόδων περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα δούμε ποια θα είναι η τιμή των καυσίμων τις επόμενες δύο εβδομάδες και ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο θα αντιδράσουμε όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνοντας ανοιχτρό παράθυρο για την εφαρμογή του τρίτου Fuel Pass.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κριτήρια για την εφαρμογή του μέτρου θα είναι τα ίδια και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το μέτρο να ισχύσει στις αρχές Νοεμβρίου, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο πρόεδρος των Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, όπως επεσήμανε το Σάββατο σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ.