Στον «πάγο» θα μείνουν φέτος οι αντικειμενικές αξίες ακινήτων

 

Καμία «ενόχληση» δεν έχουν δεχθεί μέχρι σήμερα οι εκτιμητές ακινήτων από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με το σχέδιο σταδιακής εξομοίωσης αντικειμενικών αξιών με τις εμπορικές, γράφει η Έλενα Λάσκαρη στο euro2day.gr.

Όπως όλα δείχνουν, δεν αναμένεται φέτος να τους ζητηθεί να υποβάλουν νέες εκτιμήσεις αναφορικά με τις τιμές ζώνης σε περισσότερες από 10.000 περιοχές προκειμένου το 2020, όπως ορίζει ο χάρτης των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, οι αντικειμενικές αξίες να έχουν υποκατασταθεί από ένα νέο σύστημα εμπορικών αξιών.

Το σύστημα αυτό μάλιστα προβλέπεται ότι θα επικαιροποιείται διαρκώς με τα νέα δεδομένα, ώστε να αντικατοπτρίζονται σε πραγματικό χρόνο όλες οι τάσεις και οι μεταβολές επί των εμπορικών τιμών στην αγορά ακινήτων.

Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι αργά ή γρήγορα θα στηθούν οι κάλπες των εθνικών εκλογών, παράγοντες της αγοράς ακινήτων στοιχηματίζουν ότι φέτος δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ανοδική μεταβολή στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, λόγω αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών.

Διαβάστε περισσότερα στο euro2day.gr